Den ultimate firmaturen for bilintersserte

Tallinn

Vi i Gruppereiser.no blir fra tid til annen utfordret av kunder som ønsker noe nytt og unikt som de ikke har opplevd før. Dette kan være særegne aktiviteter, så vel som spesielle lokasjoner. Mange bedrifter bruker firmaturer som et strategisk virkemiddel til å belønne dyktige medarbeidere og bygge lojalitet til bedriften. Det er et kjent faktum at firmaturer skaper entusiasme og glede blant de ansatte.

En tid tilbake ble vi kontaktet av et større bilverksted med ønske om å skape en actionfylt firmatur som belønning og motivasjon for måloppnåelse for inneværende periode. Dette var noe de hadde gjort med suksess tidligere og valgte å kontakte oss etter at vi hadde blitt anbefalt av en tidligere kunde.

Budsjettet var relativt bra, men samtidig ikke ubegrenset. Kunden ville stenge verkstedet fredag og lørdag for å gjennomføre turen. De hadde følgende krav:

 1. Kort reisevei, helst ikke over 2 timer.
 2. Morgenfly fredag, helst rundt kl 09:00.
 3. Ettermiddag-/kveldsfly hjem søndag (mellom 15:00-19:00).
 4. Kort avstand mellom flyplass på destinasjon og hotell.
 5. 4* Hotell midt i sentrum, gåavstand til restauranter (ønsker ikke å ta buss til middag).
 6. Gode måltider, men ikke ”fancy”.
 7. Aktivitet både fredag og lørdag, hvor den røde tråden måtte være motor, fart og spenning.
 8. Ett eller flere konkurranseelementer med flotte premier.
 9. Heftig uteliv, gjerne med mulighet for å booke bord på forhånd.

Vi så straks at det var en destinasjon som ville oppfylle de fleste kravene på lista: Tallinn!

En gruppereise til Tallinn gir svært mye valuta for pengene og det er mange aktiviteter innenfor ”motortemaet”. Vi sjekket allikevel ut flere destinasjoner og tilslutt hadde vi en kortliste med 3 mulige destinasjoner; Tallinn, Riga og Budapest.

gamlebyen i tallinn

Dette var nøkkelpunktene for Tallinn:

 1. 1,5 time med fly unna Oslo.
 2. Morgenfly kl 09:15 fra Oslo Gardermoen.
 3. Fly hjem søndag kl 13:35 eller 18:20.
 4. 5-7 minutter fra flyplass til hotellet (ca 3 km).
 5. Moderne og gode hotellet til fornuftige priser med lokasjon midt i sentrum/gamlebyen.
 6. Gode restauranter med ”ordentlig mannemat” (biff, burger, mikrobryggeri m.m.).
 7. 4×4 self-drive fredag
 8. Motordag motorbanen utenfor Tallinn med Lada rally, Tricky-car og Gocart championship.
 9. Både 4×4, Lada Rally og Gocart var lagt opp som konkurranse.
 10. Vi kunne tilby en ekstraordinær premie for den bilfrelste – sitte som passasjer med Estisk mester i rally i hans blodtrimmede BMW M3 på en smal skogsvei i hastigheter opp mot 200 km/t.
 11. Nattklubber 3 minutter unna hotellet med VIP-inngang (slippe kø), private bord fremst mot dansegulvet med flasker ventene på bordet, inkludert privat vertinne for gruppen gjennom hele natten.

Vi valgte å presentere Tallinn sist, da vi følte at dette var det ”kuleste” opplegget. Da presentasjonen av Tallinn var ferdig, så vi hvordan smilene bredte seg over ansiktene til salgssjef og verkstedssjef.

Dette er perfekt! Vi skal til Tallinn!

Vi i Gruppereiser.no hadde truffet blink med Tallinn og trengte ikke gå en ekstra runde med opplegg og konsept og de andre alternativene ble ikke en gang diskutert videre!

Firmatur til Tallinn

Hvordan skapte vi den ultimate firmaturen for et bilverksted
Ved ankomst Tallinn møtte vi en spent gruppe i ankomsthallen . Gruppen ble tatt til den ventende bussen, hvor det ventet både kald drikke (ingen alkohol, av naturlige årsaker). Praktisk informasjon ble presentert i bussen og etter ca 45 minutter er vi ved en nedlagt russisk militærleir omringet av skog, stier, elver, myrer, vann, villsvin, elg og noen turgåere.

På programmet står 4×4 terrengkjøring, men før vi starter opp spiser vi lunsj på en restaurant i tilknytning til skogen.

Etter en rask lunsj braker det løs. Regler forklares, gps, kart, nødnummer og en gammel russisk UAZ Jeep utleveres til hvert lag (4 stk per lag).

Russiske UAZ jeeps i Tallinn

Klart, ferdig, gå! Ses om 3 timer! Send sms med GPS koordinater som dere står fast! Ring om bilen går i stykker!

God tur!

Russisk 4x4 fast i myra

Etter 3 timer med 4×4 orientering og poengjakt, utallige forserte gjørmehull, biler fast i myr eller gjørme, villsvin, hjort og frisk luft, kunne vi telle opp poeng. Ingen vinner kåres i dag, da kunden bestemte at det heller skulle kåres en sammenlagtvinner for hele helgen.

Tilbake i Tallinn
Etter 4×4 kjørte vi tilbake til Tallinn og sjekket inn på Nordic Hotel Forum. Ett flott 4*+ hotell midt i smørøyet av Tallinn. Et perfekt valg om en ønsker alt byen har å by på utenfor døra. Hotellet ligger i det urbane og kule Rotermann området, hvor en finner både restauranter, cafeer, restauranter og butikker. Rett over gata fra hotellet finner man Viru Shopping Center, det største shoppingsenteren i sentrum av Tallinn. Gamlebyen ligger også over gata og en av byens mest populære utestedet ligger i samme område!

 


Nordic Hotel Forum i Tallinn

Du kan lese om utelivet i Tallinn i en egen bloggpost, hvor både Venus Club, Manna La Roosa, VaBank, Butterfly Lounge og Teater Club er omtalt.

Kveldens middag ble inntatt på Clayhills Gastro Pub, hvor de, etter vår mening, serverer Estlands beste burger.

Siden lørdagen skulle være en lang dag på motorsportsenteret med både rally og gocart tok alle det rolig med alkoholen og de fleste var i seng rundt midnatt.

Clayhills gastropub

Rallydag – firmaturens høydepunkt
Etter frokost bar det av gårde til motorsportsenteret, ca 40 minutter utenfor Tallinn.

Lada Rally Championship i Tallinn er en aktivitet som passer perfekt for en gruppe god over middels interessert i bil, rally og drifting. Forventningene om gode rundetider var høye!

Dette er moro! En mer gira og entusiastisk gjeng skal du lete lenge etter!

I tillegg til Lada Rally skulle det også konkurreres i gocart. En 800m lang utendørs barne ligger på området og mens halve gruppen kjørte Lada Rally, var den andre halve godt i gang med carting.

Gocart championship i tallinn

Tricky car kjøring er en annen artig bilaktivitet i kombinasjon med Lada Rally Championship. En tricky car er en helt vanlig bil hvor styringen er rigget motsatt. Det vil si at du vrir rattet til høyre når du trenger å svinge til venstre, og motsatt. En aktivitet som garantert tvinger frem smil og latter.

Lada rally firmatur i tallinn

Flere timer med kjøring, eksos og motorbrøl hadde vi nå en rekke poeng å telle opp fra både fredagens 4×4 og lørdagens motorsportdag. Store pokaler med ingravering og magnumflaske med ”Champagne” til vinneren er en selvfølge.

Opp på podiet. Smil. Vink. Riste flaska. Sprute champis på hverandre. Vått kliss, men gud så moro!

Men i tillegg til den største pokalen, skulle vinneren også få en ekstra premie!

Gruppereiser.no inviterte derfor Estisk Rally Champion, Erti Arkii, til å komme til rallybanen og vise gutta hvordan det egentlig skal gjøres.

Med en blondtrimmet BMW M3 raste Arti Arkii rundt rallybanen en showrunde og fikk det hele til å se ut som dette skulle være det letteste i hele verden.

Deretter var det tid for vinneren å gjøre seg klar for sitt livs biltur. I hastighet opp mot 200 km/t ble smale skogsveier forsert på en hårreistende og ekstrem måte i beste Petter Solberg stil. Selv om vi andre kun hadde muligheten for å se startet og slutten, kunne vi høre at dette var rått! Sjåføren oppnår toppfart rett før avslutningen og det vi så levnet ingen tvil – dette er RÅTT!

Sjekk selv i videoen under!

YOUTUBE video fra Gruppereiser.no kommer snart!

Etter en heftig dag på rallybanen, hvor det også ble servert lunsj, var det klart for middag. En god biff stod på menyen og den kunne nå nytes sammen med god rødvin (eller øl, som de fleste foretrakk).

Etter middag dro vi samlet til sportsbaren Nimeta (”The bar with no name”) og tok noen pils og spilte billiard i påvente av firmaturens ”prikk over i’en” – VIP natt på Tallinns heftigste nattklubb, Teater Club.

Ved ankomst Club Teater blir vi tatt i mot av vår vertinne som vister oss til garderoben og videre til VIP bordene. På bordet bugner det av drikke – her mangler ikke noe! Gjestene føler seg som konger med stor bord full av drikke, egen vertinner og på første rad ut mot mot dansegulvet. Blir det bedre?

Club Teater i Tallinn

Da vi spurte gutta neste morgen om de hadde hatt en kul natt, var det med et lurt smil og himlende øyne de sa ”Nei, ikke kul natt, historisk…”.

Denne kunden ble så fornøyd med turen at vi har hatt gleden av å ha med 4 andre avdelinger fra samme konsern på lignende opplegg til Tallinn! Det gjør oss både ydmyke og stolte!

Hva med å ta med deres ansatte med på en belønningstur som dette?

Ta kontakt for en uforpliktende prat – vi i Gruppereiser.no står klare for å gi dere knallbra opplevelser!

Kommentarer