Ofte stilte spørsmål og gode råd

Nedenfor finner du svar på tidligere stilte spørsmål samt gode råd til gruppereisen. Ikke nøl med å ta kontakt dersom du ikke finner svar på akkurat ditt spørsmål.

Hvorfor velge Gruppereiser.no?

Kort og godt fordi vi har lang erfaring, mange glade kunder og svært gode priser. Vi yter rask og personlig service, og mener å være flinke til å oppfatte de ulike kunders behov og ønsker. Vårt mål er at våre kunder skal få lyst til å kontakte oss også ved neste gruppereise og å anbefale oss til sine samarbeidspartnere. Dette har vi lykkes med i svært høy grad.

 

Hva er Reisegarantifondet (RGF)?

RGF er din rettsmessige garanti og økonomiske sikkerhet for at Gruppereiser.no leverer bestilte tjenester ihht avtale. Alle norske selskaper som arrangerer turer ihht Lov om pakkereiser er pliktig til å være medlem av RGF. RGF krever at arrangør stiller økonomisk sikkerhet/reisegaranti ihht reglene i Pakkereiseloven. Pakkereiser bestilt via Gruppereiser.no er sikret hos RGF under firmanavnet Firmatur.no AS (moderselskap).

 

Bør vi ha reise- og avbestillingsforsikring?

Gruppereiser.no anbefaler alle sine kunder å tegne en avbestillingsbeskyttelse. Forsikringen må tegnes ved bestilling og er på rundt 6-7% av totalbeløpet. Gruppereiser.no er ikke forhandler av reiseforsikringer, så ta kontakt med eksempelvis Gouda eller Europeiske.

 

Hva skjer om flytidene endres?

Flyselskapene kommer innimellom med endringer av avgangstider, flytyper og flightnr. Som regel tilbyr flyselskapet en alternativ rute som er tilsvarende den opprinnelige. Gruppereiser.no vil ta kontakt med sine kunder om eventuelle endringer umiddelbart.

 

Trenger vi pass eller visum?

Det er viktig at man bestiller flybillett i samme navn som er oppgitt i passet. Vær oppmerksom på at mange land krever at passets utløpsdato er mer enn 6 måneder etter hjemreisedato. Se UD’s oversikt over visumfrie land og områder for nordmenn. For andre nasjonaliteter anbefales det å kontakte det aktuelle landet sin ambassade dersom man er i tvil.

 

Når bør vi møte opp på flyplassen?

Gruppereiser.no ber alle sine kunder å være ute i god tid så man ikke får gruppereisen ødelagt ved å komme for sent til flyet. Det er ofte lange køer i både check-in og sikkerhetskontrollene. I samsvar med flyselskapene anbefaler vi alle våre reisende å være på flyplassen senest 2 timer før avgang.

 

Når får vi tilsendt flybilletter?

Alle flybilletter i dag er elektroniske. Det vil si at det ikke utstedes papirbilletter, og at det eneste man trenger er gyldig legitimasjon ved innsjekking. Hver billett/gruppebooking identifiseres med et referansenummer som kan være lurt å notere.

 

Bør vi ta med valuta, og hva er valutakursen?

Som oftest anbefaler vi våre kunder å ta ut lokal valuta på destinasjonen. Erfaringsvis er dette den rimeligste løsningen. Minibanker som aksepterer VISA finnes i ankomsthallen på så godt som alle flyplasser. Selv om et land er medlem av EU kan valutaen være noe annet enn Euro. Se oversikt over valutaenhet og dagens kurser på Norges Bank hjemmesider.