Hvordan gjøre din firmatur eller gruppereise billigst mulig

Trabant ved berlinmuren

Vi har jobbet med å arrangere firmaturer og gruppereiser siden 2004 og har i løpet av disse årene blitt rike på erfaringer og opplevelser. Vi ser trender og mønster i bedrifters innkjøpsvaner, og vi ser hvordan disse endrer seg i gode tider kontra ”dårlige” tider.

En ting som vi ser, spesielt i gode tider, er at mange bedrifter er forholdsvis impulsive i sine kjøp av blåturer eller andre firmaturer. Det betyr at bestillinger av firmaturer ofte kommer 4-8 uker før avreise, kontra 4-12 måneder frem i tid for 6-10 år siden.

Vi ser at mønsteret nå er i ferd med å endres litt og det blir færre firmaturer ”på impuls” og bedrifter er mer kostnadsbevisste enn for kun noen få år siden.

Det er dumt å betale mer enn nødvendig for en firmatur eller en gruppereise!

Hvordan kan dere gjøre deres firmatur billigst mulig?

Svaret er tredelt, men enkelt.

  1. Vær tidlig ute med å bestille (5-6 måneder er ofte et bra tidspunkt, med mindre det er snakk om å reise i mai, juni og september, da er 6-12 måneder bedre).
  2. Unngå å reise i de aller mest populære periodene, fredag-søndag i mai, juni og september (litt avhengig av destinasjon, så kan også april, august og oktober være svært travle).
  3. Om mulig, reis ”motsatt av strømmen”. Dvs, har dere mulighet for å reise lørdag-mandag istedenfor fredag-søndag, er det ofte penger å spare på flybilletter. Har dere mulighet for å reise søndag-tirsdag vil dere kanskje spare enda mer, fordi hotellene er ofte villige til å gå ned ekstra i pris for å fylle opp hotellet natten søndag til mandag, som generelt er den natten med flest ubrukte rom.

Vi opplever at disse rådene tilsynelatende ser ut til å være ”universelle”, det vil si gjelde omtrent i alle byer i Europa! Men jo mer populær en by er, jo viktigere blir det å være tidlig ute!

Konklusjonen vår er således at dere får mest for pengene ved å reise utenfor de 3 travleste månedene av året og gjerne på utradisjonelle reisedager.

 

Ta kontakt for en uforpliktende prat – vi i Gruppereiser.no står klare for å gi dere knallbra opplevelser!

 

Kommentarer