Vertikal vindtunnel

Har du noen gang lurt på hvordan det er i hoppe i fallskjerm, men synes det er for ekstremt? Her er din sjangse til å oppleve frittfall i tygge omgivelser!

Fly som Supermann!

For de fleste av oss er tanken på å kaste seg ut av et fly flere tusen meter opp i lufta mot all forstand og fornuft. Vi er skapt for å rusle rundt på jordskorpa og det å fly er forbeholdt dyr med vinger. Men samtidig så er det noe med det å utfordre fysikkens lover, å tøye grensene og gjøre det ”umulige” mulig.

Frittfall simulator

En vindtunnel er en trygg måte å simulere et fall i fallskjerm. En kraftig motor og propell under anlegget sørger for å skape en vertikal vintunnel med hastighet på over 200 km/t – noe som er mer enn nok til å skape solid oppdrift og nok til å løfte deg både 10 og 20 meter opp i luften. Ett minutt i vindtunnelen tilsvarer bortimot 4000 meters fritt fall.

På en gruppereise til Riga kan du bli med til vindtunnelen som er ca 45 minutter utenfor gamlebyen. Dette er en populær aktivitet og for de fleste nytt og annerledes. Dette er en opplevelse dere sent vil glemme!

Alle flyr 2 x 2 minutter, som vanligvis er mer enn nok for de fleste nybegynnere, både med tanke på påkjenningen på kroppen, samt at de fleste vil klare å komme seg godt opp i lufta på 4 minutter (typisk kommer de fleste 5-7 meter opp i luften på denne tiden).

Det er muligheter for å fly mer enn 4 minutter, men det anbefales sjelder mer enn 6 – maks 8 minutter første gang.

Du kan også oppleve denne aktivitet på din gruppereise til Københanv, samt et par andre byer i Europa. Men Riga har en av de røffeste vindtunnelene.