Gruppereiser til Barcelona

En av Europas mest populære storbyer

Opplev vakre Barcelona på gruppereise

Det er ikke uten grunn den vakre catalonske hovedstaden årlig besøkes av flere millioner mennesker fra verden over. Vakkert beliggende ved havet er Barcelona det perfekte utgangspunktet for en gruppereise.

Byen er en fryd for den arkitektinteresserte med merkverdige bygninger signert av den verdenskjente arkitekten Antoni Gaudí. Drøm deg bort i den livlige storbyen full av spennende arkitektur, fantastisk mat og et yrende uteliv.

Folksomt og fargerikt

Barcelona er en sydende by full av mennesker, farger og inntrykk, og egner seg godt for en gruppereise. Byens mest berømte gate er la Rambla, kjent for sine mange gatekunstnere, kafeer, restauranter og butikker. Her ligger også det fantastiske markedet la Boqueria som bugner av frukt, grønnsaker, kjøtt og fisk. Ett absolutt must å få med seg!

Det finnes nok av steder å besøke i løpet av gruppereisen. Nydelige Parc Güell, den praktfulle kirken Santa Marias kirke, Picasso-museet og Dali-museet er blant attraksjonene som bør oppleves. Berømte La Sagrada Familia regnes av mange som selve symbolet på Barcelona og er virkelig et syn. For den fotballinteresserte er selvfølgelig hjemmebanen til FC Barcelona, Camp Nou, et must.

Barcelona – en unik storby

En av de tingene som gjør Barcelona til et ypperlig reisemål for gruppereise er kombinasjonen av by og strand, noe som gjør byen helt unik. Med hele syv strender, alle beliggende i kort avstand fra bykjernen er det mye å velge mellom. Den mest populære stranden heter la Barceloneta og kan på varme måneder bli fullstappet. Da er Platja de Sant Sebastià er godt alternativ, også den svært nærme bykjernen.

Etter en forfriskende dukkert er det nok av spisesteder å velge mellom. Gå ikke glipp av Spanias mange fantastiske smaker. Det katalanske kjøkken er et definitivt must når man først er i hovedstaden. La deg forføre av ekte, spansk tapas, fantastiske pølser, paella eller kraftfull rødvin som Spania er så kjent for.

For den festglade

Uansett om man velger late dager på stranden eller kulturopplevelser på gruppereisen kan Barcelona også mette behovet for den som skulle ønske mer fart og spenning. Barcelona har et yrende uteliv, og massevis av barer, puber og utesteder. De mest trendy utestedene er sentrert rundt havneområdet ved Port Olympic. Blant de mest populære barene er blant annet Rubi Bar, hvor det tilbys både mat og et bredt utvalg av drinker. Ultramarinos Bar, i bydelen Raval, er kjent for sine gode cocktails. Hook, sentrert i det gotiske kvarter, er en liten eksentrisk bar og passer godt for de som ønsker å høre jazz.

Bydel for bydel

Barcelona er delt opp i en rekke ulike bydeler, alle særegne på sin måte. Blant bydelene som er verdt et besøk kan det gotiske kvarter, Raval og La Ribera nevnes.

Det gotiske kvarteret i gamlebyen er populært og en spennende kontrast til hovedgatens livlige stemning. Her kan man vandre gatelangs i trange smug og se bygninger som stammer tilbake til middelalderen. Blant flere bygninger er den gotiske katedralen «La Seu» et vakkert syn. I det gotiske kvarter er det også massevis av antikkbutikker og bokhandlere.

Raval kan også være spennende å besøke, og var frem til 1970-tallet et slumkvarter. De seneste årene har imidlertid bydelen forandret seg og fremstår i dag som moderne med massevis av designbutikker, kafeer og hoteller. Her finner du de beste musikkforretningene, bruktbutikkene og massevis av butikker som selger unike klær.

I La Ribera finner man blant annen zoologisk have og museet for moderne kunst. I tillegg er det her basilikakirken Santa Maria del Mar er lokalisert. Kirken er av de vakreste gotiske kirkene Barcelona har å by på og regnes av mange som et must-see.

Kart