Gruppereise til Berlin

En av Europas mest spennende byer!

Hippe Berlin – perfekt for gruppereise!

Berlin er uten tvil en av Europas mest spennende byer. Tysklands hovedstad er en smeltedigel av europeisk verdenshistorie og det ultramoderne. Multimetropolen egner seg ypperlig for en gruppereise med sitt rike kultur- og uteliv.

Et stort antall utesteder, puber og barer, ærverdige bygninger, fantastiske shoppingmuligheter og god stemning gjør Berlin til et naturlig valg for gruppereise. Her finnes det noe for enhver!

Kulturell smeltedigel

Det er ikke uten grunn Berlin kalles for et kulturelt og urbant sentrum, og dermed en flott destinasjon for gruppereise. Verdt et besøk er bydelene Mitte, Prenzlauer Berg og Kreuzberg som regnes som Berlins kultursentrum. Mens Mitte og Prenzlauer Berg huser en rekke moderne gallerier, bugner Kreuzberg av bohemkafeer, spennende markeder og økologiske supermarkeder. I denne bydelen finner du også blant annet det jødiske museum og Check Point Charlie.

 

En reise i historie

Berlinmuren, Triumfbuen og Brandenburger Tor er alle verdt et besøk for den historieinteresserte. Berlinmuren, i dag fargerikt dekorert av kunstnere, er en yndet attraksjon for turister fra hele verden og strekker seg langs elven Spree. På en liten øy i Spree finner man også Berlinerdomen. Domen er blant de største kirkene i Tyskland og med sine praktfulle utsmykninger vel verdt et besøk. Gå heller ikke glipp av Checkpoint Charlie på gruppereisen, et minnesmerke over den kalde krigen og en av Berlins største severdigheter.

For den shoppingglade

Gå ikke glipp av de fantastiske shoppingmulighetene Berlin har å by på i løpet av gruppereisen. Blant de største og mest kjente handlesentrene må KaDeWe nevnes, lokalisert i bydelen Schönenberg. Senteret er et av de største i Europa, kun slått av Harrod’s i London og har massevis av eksklusive merker.

Ved siden av eksklusive varehus har Berlin et bredt utvalg av vintage-butikker og markeder, blant dem det tyrkiske markedet, berømt for sine spennende varer og gode priser. Kurfürstendamm og Tauenzienstraße er de mest kjente handlegatene og her finner du alle de kjente kjedebutikkene som H&M og Zara, i tillegg til mer eksklusive butikker.

Gode matopplevelser og yrende uteliv

Det tyske kjøkken har, noe ufortjent, rykte på seg for å bestå av pølser og schnitzler. I Tyskland finnes et hav av gode restauranter og stor variasjon i retter, men det er allikevel ingen tvil om at pølse er noe de virkelig kan i Tyskland. I Berlins mange gater finner du et utall av utsalgssteder som selger den populære klassikeren «currywurst» og dette bør absolutt prøves. Bergmannstraße er en av Berlins mest populære gater og her finnes det massevis av kafeer og restauranter. Blant klassiske og kjente restauranter kan blant annet Tele-cafe og Ottenhal nevnes.

Står utelivet i fokus har Berlin et imponerende utvalg av barer, nattklubber og puber. Bydelene Mitte, Prenzlauer Berg og Friedrichshain regnes som de hippeste områdene. I bydelen Tiergarten finner man Bar am Luetzowplatz, med en av byens lengste barer. Yorckschlösschen er byens eldste jazzklubb og regnes av mange også som den beste.  Få også med deg Zur Letzten Instanz som har hatt berømtheter som Napoleon og Mikhail Gorbatsjov på besøk.

Byen som har alt

En gruppereise til Berlin passer for alle. En av de mest kjente severdighetene ved siden av Berlinmuren, Checkpoint Charlie og Triumfbuen, er Berlins Fjernsynstårn like ved Alexanderplatz. Også Neues Museum er verdt et besøk. Museet er en del av verdenskulturarven og har fantastiske utsmykninger. Det regnes som en av de viktigste bygninger i senere tid.

Legges gruppereisen rundt juletider er Berlins julemarkeder ett absolutt must. Julemarkeder er tradisjonsrikt i Tyskland og Berlin kan ha opptil 100 markeder. Markedene er vanligvis oppe i løpet av 25. november og frem til slutten av desember. Gendarmenmarkt er et av mest kjente og vakreste markedene. Markedet bugner av boder med mat og drikke, håndverk og julepynt, i tillegg til danse- og musikkforestillinger.

Kart