Gruppereise til Budapest

Ungarns sjarmerende metropol

Gruppereise til Ungarns metropol

Budapest er ikke uten grunn en populær by for gruppereiser. Ungarns hovedstad er en europeisk perle rik på historiske severdigheter og kultur. Den vakre byen splittet av Donau-elven har flere verdenskjente attraksjoner, fantastisk mat og spennende shopping.

Den praktfulle avenyen Andrássy, Buda-slottet og breddene langs Donau er blant de mange severdighetene Budapest har å by på og står oppført på UNESCOS verdensarvliste.

Kulturhovedstaden Budapest

En gruppereise til Budapest byr på et rikt spekter av verdenskjente severdigheter. Stefanbasiliken, Parlamentsbygningen, Terrorens hus, Mattiaskirken og Fiskerbastionen er blant de mest populære severdighetene. Mattiaskirken er over 700 år gammel og regnes som en av de eldste bygningene i byen. Den fargerike kirken har flotte fresker malt av kjente, ungarske kunstnere og arrangerer årlig flere konserter.

Verdt et besøk er også Budapests mange spa og thermalbad med behandlinger til halvparten av norske priser. Rudas badet er kjent for å være et av de vakreste helsebadene Budapest har å by på og er lokalisert i sentrum av byen.

Shoppingmekka

Budapest har noe for enhver smak og er et yndet shoppingmål på gruppereise. Let etter gamle skatter i byens mange vintage-butikker, finn designkupp i en av Budapests designbutikker eller opplev spennende smaker på matmarkedene rundt omkring i byen. Handlegatene Vaci utca og Andrássy ut er de to største handlegatene. I tillegg finnes det massevis av store kjøpesentre, blant dem West End og Mammut.

Det ungarske kjøkken

En gruppereise til Budapest passer ypperlig for den matglade. Det ungarske kjøkken er kjent for sine gode smaker. Her kan man finne alt fra restauranter med Michelin-stjerne til små, idylliske restauranter til en rimeligere penge. Nasjonalretten gulasj er verdenskjent og bør prøves. Verdt å nevne er også Café Gerbeaud, et av de mest tradisjonelle kaffehusene i Europa, kjent for sine fantastiske kaker.

Foruten god mat er Ungarn kjent for sin betydelige vinproduksjon og mange vingårder. Den lille byen Etyek litt utenfor Budapest arrangerer hvert år sin egen vinkjellerfestival og kan være verdt et besøk for den vinglade.

Opplevelsesrikt

Budapest er et perfekt reisemål på gruppereiser. Med et utall av vakre bygninger, museer og attraksjoner er det masse å oppleve.

Buda-slottet regnes som et must å besøke. Slottet har vært hjemmet til en rekke konger og ligger nydelig til på slottshøyden i Budapest. I slottet kan du blant annet besøke det ungarske nasjonalgalleriet og Budapest historiske museum. Stefanbasiliken er byens eldste kirke og har en fantastisk utsikt over byen. Også Parlamentsbygningen, den nest største på kontinentet, regnes som svært praktfullt. Gå heller ikke glipp av Margaretøya på gruppereisen; en vakker park beliggende midt i Donau hvor man i tillegg til å nyte parkens ro blant annet kan jogge, spille tennis eller svømme.

Også for den festglade er Budapest ypperlig med sitt yrende uteliv. Ruin-puber er svært populært i Budapest og er et typisk ungarsk fenomen. Den mest kjente og eldste ruin-puben er Szimpla og regnes av mange som et must å besøke. I tillegg er det nok av kafeer, barer og jazz-steder å besøke i byen.