Gruppereiser til Edinburgh

Vakker, mystisk og gotisk!

Besøk majestetiske Edinburgh på gruppereisen!

Omgitt av vulkanske klipper, majestetiske slott, grønne åser og trange smug er Edinburgh uten tvil et must å besøke på gruppereisen! Skottlands hovedstad med sin rike kulturarv, brosteinsbelagte gater og sjarmerende atmosfære har vært inspirasjon til mange litterære skikkelser og trekker årlig tusenvis av turister.

Imponerende opplevelser

Edinburgh er utrolig vakker med sitt gotiske preg, grønne omgivelser og mange severdigheter. Gamlebyen er på UNESCOs verdensarvliste og er en opplevelse i seg selv. I dette området er det dessuten mange hyggelige spisesteder, puber og butikker.

Edinburgh Castle, regnet for å være et av verdens vakreste slott, er et absolutt must på gruppereisen. Slottet er bygget på en sluknet vulkan og har en spennende historie og utrolig arkitektur. Årlig besøker mer enn 1 million mennesker slottet for å oppleve de skotske kronjuvelene og de mange fengselscellene. Få også med dere Arthur’s Seat og Salisbury Crags, med sin spesielle vulkanformasjon midt i Edinburgh. Et perfekt sted å spille golf!

Skottland er verdenskjent for sin whisky og det er derfor et must å besøke et destilleri. Islay, med sine syv destillerier og herlige fugleliv, eller Scotch Whisky Heritage Centre, er fint å besøke. Edinburgh Zoo er også en opplevelse med blant annet isbjørner, koalabjørner, hvite neshorn og gorillaer gjør museet til den nest mest besøkte severdigheten i Edinburgh.

Shoppingparadis

I Edinburgh skorter det ikke på shoppingmuligheter! I likhet med resten av Storbritannina finner du de fleste store kjedene og et rikt utvalg av sentre og særegne butikker.

Den mest populære handlegaten er Princes Street med et bredt utvalg av kjedebutikker og kjøpesentre. Den mer eksklusive handlegaten George Street tilbyr glamorøse designbutikker og fasjonable smykkebutikker. Multrees Walk har alle de kjente designbutikkene, blant dem Mulberry og Kurt Geiger. Royal Mile i gamlebyen har massevis av små, søte butikker.

Edinburghs restaurant- og natteliv

De fleste spisestedene i Edinburgh er sentrert rundt Old Town, New Town eller Royal Mile. Haggis, Skottlands nasjonalrett, er kanskje ikke for alle, men skal den prøves er Edinburgh det rette stedet! Blant andre lokale retter står som oftest lam, fugl og sjømat på menyen.

Edinburgh bugner av hyggelige puber og har et livlig natteliv. Med over 700 utesteder er det noe å velge for enhver på gruppereisen. Området rundt Cowgate er et av mest livlige, mye grunnet Edinburghs mange studenter. Edinburgh er en skikkelig festivalby, spesielt i sommermånedene er byen full av festival- og kulturarrangementer.

Kart