Gruppereiser til København

Det er deilig å være norsk - i Danmark!

København - et must for gruppereise!

Det er ikke uten grunn uttrykket «det er deilig å være norsk i Danmark» finnes. Storbyen er og blir en favoritt for nordmenn på grunn av den deilige atmosfæren København er så kjent for. Med sine mange hyggelige kafeer, deilig mat og fantastisk shopping er byen det perfekte utgangspunkt for en vellykket gruppereise.

Perfekt for livsnyteren

I København er det masse å se og oppleve i løpet av gruppereisen. Nyt en kald pils i fargerike omgivelser på Nyhavn, spis deilig lunsj på en av byens mange trendy fortauskafeer eller besøk fristaden Christiania. Glem ikke å leie sykkel, København er fantastisk å oppleve fra sykkelsetet!

Tivoli er selvfølgelig et must på gruppereisen! Fornøyelsesparken er Danmarks største attraksjon og tilbyr en god blanding av karuseller, konserter og restauranter. Tivoli er verdens nest eldste fornøyelsespark og er virkelig en opplevelse utenom det vanlige.

Foruten Tivoli har København mange flotte slott, blant dem Frederiksberg slott og have som ligger idyllisk til i nærheten av København Zoo. Det vakre slottet er bygget i Barokk-stil og hagen er fantastisk å tusle rundt i en solfylt dag. Besøk gjerne det lille tehuset som ligger i haven og nyt ekte, kinesisk te i rolige omgivelser. Se også Operaen og Rundetårn med utsikt over hele København.

Shoppingparadis

København er kjent for sine fantastiske shoppingmuligheter. Den danske hovedstaden har mange kjøpesentre, handlegater og unike strøk. Et must å besøke for den shoppingglade på gruppereisen!

Strøget, Europas lengste gågate, er uten tvil Københavns mest folksomme gate. Med mengder av butikker, alt fra de klassiske kjedebutikkene til de mer eksklusive og spesielle, er det et naturlig sted å handle. Er det vintageshopping man ønsker er Strædet er absolutt must. I dette området er det mengder av fantastiske vintagebutikker og mulighetene for å gjøre unike kupp er mange.

Magasin du Nord, lokalisert ved Kongens Nytorv regnes av mange som et av de flotteste kjøpesentrene i Norden og Illum er et naturlig stopp med et bredt utvalg fantastiske butikker. Glem heller ikke Fields Copenhagen som er Skandinavias største kjøpesenter. Senteret, beliggende litt utenfor bykjernen, har over 150 ulike butikker.

Spis, drikk og dans

København har utallige restauranter og kafeer. Spisestedene varierer fra dyre og eksklusive til rimelige. Mange av restaurantene ligger i gamle bygninger og tilbyr typisk dansk mat som smørrebrød, frikadeller og wienerbrød. Danmark er i tillegg god på økologisk mat. Godt øl finnes det også massevis av i Danmark, for ikke å glemme akevitt!

København har flere restauranter med Michelin-stjerne og foruten det tradisjonelle danske kjøkkenet er det mengder av asiatiske, franske, spanske og italienske, for å nevne noen, kjøkken. En fryd for den matglade! Nyt deilige brunsjer på de mange kafeene København er kjent for.

Heller ikke utelivet i København skuffer med sitt pulserende uteliv er det ingenting som hindrer de festglade fra å ha en morsom kveld. I København finner man alt fra trendy utesteder til hyggelige barer og puber. Flere steder er det også livemusikk. Kødbyen og Christianshavn er typiske utelivsområder og mange av mest trendy utestedene er lokalisert her.

Kart