Gruppereise til Krakow

Opplev en av de vakreste byene i Polen!

Populær by for gruppereiser

Noe av det som gjør Krakow til en så populær by for gruppereiser, er den sydende kulturen med teater- og musikkscener i kombinasjon med interessante severdigheter og et stort utvalg av restauranter, barer og jazzklubber.

Krakow er kjent for å ha en av de vakreste gamlebyene i det østlige Europa. På europas største renessansetorg, Rynek Glowny, er det i sommermånedene et yrende folkeliv med uteserveringer, restauranter, barer og kaféer.

Verdenskjente severdigheter

En gruppereise til Krakow byr på mange verdenskjente severdigheter, som for eksempel den gotiske kirken St. Mary, konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau og saltgruven ved Wieliczka fra middelalderen. Jødekvartalet Kazimirerz, som ligger i gangavstand fra Rynek Glowny, er også kjent fra den Oscar nominerte filmen Schindlers liste.

Av andre severdigheter ønsker vi å nevne det kongelige slott, Wawel Castle, som ligger på Wawel høyden i gamlebyen. På Rynek Glowny kan man finne Kleshallen (Sukiennice), som er det eldste kjøpesenteret i verden.

Billig shopping i Krakow

Krakow er i gjennomsnitt 30-40% rimeligere enn Warszawa, så det er gode muligheter til å gjøre noen kupp på deres gruppereise. Kazimirerz byr på markeder som selger antikviteter og håndlagde produkter, gågaten Florianska er et bra sted for klær, sko og mote, mens torget byr på suvenirer og smykker. Åpningstidene på butikker i Krakow er som i Norge.

Det finnes flere store kjøpesentre i Krakow omegn. Kjøpesentrene er stort sett åpne hver dag (også søndager) fra ca 09 og frem til 21.  Galeria Krakowska ligger ved jernbanestasjonen og har 270 butikker fordelt på 3 etasjer, med merkevarer som Zara, Peek og H&M. Galeria Kazimierz er et mer fasjonabelt kjøpesenter med 160 butikker med merkevarer som Hugo Boss, Quicksilver, Puma, H&M og Zara. Krakow Plaza byr på shopping og underholdning, og M1 på masse klær.

Julemarkedet i Krakow finner sted hver desember. Hele sentrum forvandles og sprer julestemning til alle og enhver. Her får man kjøpt god mat og drikke, leker av tre, håndverk av lær, skinn og pels, julepynt og suvenirer.

Glad og mett i Krakow!

Gamlebyen i Krakow har et stort utvalg av restauranter hvor man kan få servert alt fra dyre gourmetmiddager til rimelige og enkle lunsjretter. Det polske kjøkkenet er relativt tungt med store porsjoner av kjøtt, pølser, surkål, poteter og grønnsaker. Supper er også populært, og rødbetesuppen Barszcz vil man nok stifte bekjentskap med ved en gruppereise til Krakow.

Dersom man oppsøker en fin restaurant i Krakow vil det med stor sannsynlighet være mulig å bestille tradisjonelle retter tilberedt på et mer internasjonalt og kreativt vis.

Krakow byr på flotte opplevelser

De mest kjente, og nærmest obligatoriske utfluktene man kan gjøre ved en gruppereise til Krakow, er å besøke  konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau og saltgruven i Wielicka. I sommersesongen kan man ta et elvecruise på Wisla, for eksempel til klosteret Tyniec Abbey for lunsj, underholdning og prøvesmaking av lokale produkter. Zakopane er heller ikke langt unna, og på sommerstid kan man for eksempel ta en hyggelig raftetur.

Litt mer spenstige aktiviteter finnes også, slik som for eksempel kjøring med ATV, gokart, skyte med ekte våpen, ulike type rebusløp og mer kompliserte og historiske rollespill hvor man kjører rundt i veteranbiler.