Gruppereiser til Lisboa

En fryd for øyet og ganen

Herlig gruppereise til Lisboa!

Portugals hovedstad Lisboa har seilt frem som en av Europas kuleste storbyer. Her møtes den hypermoderne arkitekturen med den gamle. Hovedstaden har nydelig mat, et yrende uteliv og fantastiske strender. Liggende ved Atlanterhavskysten er byen den perfekte destinasjonen for en vellykket gruppereise.

En fryd for øyet og ganen

Blant de mange severdighetene man kan se i Lisboa er Jeronimoklosteret et must. Klosteret er oppført på UNESCOs verdensarvliste og regnes som en arkitektonisk juvel. Det vakre slottet St. George er også et must i løpet av gruppereisen. Slottet dateres tilbake til det femte århundret og er en av Lisboas største turistattraksjoner. Finn roen i Lisboas største park, Edward VIIs Park, eller besøk Gulbenkian museet med sin fantastiske samling av kunstverk.

Liggende rett ved Atlanterhavet består det portugisiske kjøkkenet ikke overraskende av mye god sjømat. I Lisboa finner man deilige fisk- og skalldyrsretter, spennende krydder og en rekke dessertviner.

Pulserende uteliv og deilige strender

Det fantastiske med en gruppereise til Lisboa er den unike muligheten til å få storby og strand i ett. Like ved byen ligger det en rekke strender og mulighetene er mange for den aktive. Lisboa er svært egnet for både surfing, vannsport og dykking. Kjent for sitt fantastiske uteliv er Lisboa et must å reise for partyløven. I Bairro Alto kvartalet finner man de fleste utestedene, og åpningstidene er lange, gjerne til tidlig morgen.

Costa de Caparica er den mest populære stranden og dermed også den mest besøkte. Ved havet ligger det masse barer og restauranter og området rundt stranden har et livlig uteliv. Praia de Adraga er stranden for den som ønsker noe litt roligere og skjermet. Blant høye klipper ligger denne vakre stranden perfekt til.

Lisboas mange bydeler

Lisboa består av en rekke bydeler og distrikter. Baixa er det viktigste shoppingområdet i Lisboa. Denne bydelen bugner av hyggelige torg, butikker og spisesteder. I Chiado- distriktet finner man de fleste store, kjente kjedebutikkene, mens Avenida da Liberdade er midt i blinken hvis man ønsker eksklusive merker slik som Luis Vuitton og Hugo Boss. Colombo er Lisboas største kjøpesenter beliggende i Benfic-distriktet. Vasco da Gama regnes som det mest eksklusive kjøpesenteret og ligger i Parque das Nações.

Det sosiale livet er sentrert rundt Rossio-plassen og her finner man blant de mange restaurantene og kafeene et hyggelig teater. Den mest romantiske bydelen er uten tvil Sintra. Her kan man se det vakre palasset Palácio da Pena og nyte bydelens historiske sjarm.

Det er i bydelen Santos man finner mesteparten av Lisboas gallerier og designbutikker. Bydelen har et stort utvalg av jazzbarer- og kafeer. Alfama er Lisboas eldste bydel og består av trange gater, små torg, nydelige kirker og en utrolig utsikt.

Kart