Gruppereiser til London

En levende og dynamisk motemetropol

Det perfekte reisemålet for gruppereise

Storbyfavoritten London kan nesten ikke beskrives med ord – den må oppleves! Englands hovedstad har fantastisk shopping, hyggelig atmosfære og utrolig mye å gjøre. Storbyen er som skapt for en vellykket gruppereise.

Levende storby

Blant de mange severdighetene London har å by på er Big Ben, Westminster Abbey og St. Pauls Cathedral blant de mest populære. Tate Modern er ypperlig for den som ønsker å se internasjonal, moderne kunst, mens det Britiske Museum og Nasjonalgalleriet har fantastiske utstillinger som strekker seg langt tilbake i tid.

Tower Bridge er en vakker bro som mange gjerne ser i løpet av oppholdet, og Buckingham Palace, et av verdens mest kjente byggverk, er en opplevelse verdt å få med seg.

Motemetropolen London

Er det noe London er kjent for er det sin fantastiske shopping. Byen er et motemekka og har alt fra store kjøpesentre til fantastiske, særegne butikker.

Oxford Street og Regent Street er blant de mest populære handlegatene med mengder av motebutikker. Blant annet ligger det en gigantisk Top Shop her, et enormt trekkplaster for den moteinteresserte. Det luksuriøse og verdenskjente magasinet Harrod’s må selvfølgelig besøkes. Det samme gjelder Selfridges og Harvey Nichols.

Camden Market er et annet must. Dette gigantiske markedet, beliggende i Camden Town, er unikt og viser en helt annen side av London. Her finner man massevis av butikker som selger rock- og punkklær, platesjapper, masse mat, håndverk og møbler.

Notting Hill og enda mer kjente Portobello Road, er kjent fra filmen «Notting Hill». Dette området er hyppig besøkt på grunn av den kjente bokhandelen fra filmen som ligger her, de mange kule butikkene og de pastellfargede husene. I Notting Hill finner man mange unike butikker og på Portobello Road Market får du oppleve det autentiske London. Verdt et besøk!

Londons mangfoldige restaurant- og uteliv

London har et gigantisk utvalg av restauranter. Charlotte Street som ligger i nærheten av handlegaten Oxford Street har mange gode restauranter. Et annet område med mange restauranter er Soho, hvor man finner alt fra klassiske engelske retter til deilig tapas og sushi. Chinatown, mellom Piccadilly Circus og Leicester Square, er en fryd for den som elsker asiatisk mat.

Når man først er i London er «fish and chips» en selvfølgelighet. Utallige kafeer, puber og restauranter serverer denne populære retten. En annen erkebritisk klassiker er te, engelskmenn er kjent for å elske sin te! En kopp «afternoon tea» er en deilig og avslappende avveksling fra alle inntrykkene London gir.

Litt overraskende er London kjent for å stenge utesteder ganske tidlig. Allikevel er det utrolig mange puber, barer og nattklubber her. Jazzelskeren vil finne mang et sted hvor man kan nyte jazz og en pils. Nyt et glass vin eller en øl på Londons eldste restaurant, Rules Bar. De beste utelivsområdene ligger i West End-distriktet, blant dem Soho, Covent Garden og Trafalger Square. Holborn, mellom City of London og West End, har mange gode spise- og drikkesteder med noen av Londons eldste puber og nye, hippe steder.

Opplevelsesrikt

London er byen det er umulig å kjede seg i. London har fantastiske teatre og setter opp de mest kjente musikalene og forestillingene som «Mamma Mia», «Les Misérables» og «Phantom of The Opera». En fantastisk opplevelse helt i Londons ånd!

Et cruise på Themsen anbefales for den som ønsker en romantisk kveld. På kvelden lyses bygningene og broren opp og det er vakkert å se London fra båt. Den beste utsikten over byen får man fra London Eye. Dette fantastiske pariserhjulet er nærmest blitt et symbol på London og tar den vågale opp til 135 meters høyde.

Madame Tussauds er et av verdens mest kjente museer. Voksmuseet ble åpnet allerede i 1884 og har en enorm utstilling av kjendiser fra hele verden, laget i nettopp voks. Her finner du også det berømte og skumle «Chamber of Horrors».

Kart