Gruppereise til Praha

"Denne vakre by av sten"

Vakre og romantiske Praha

En gruppereise til Praha gir garantert noen uforglemmelige minner. ”Denne vakre by av sten”, som en arabisk kjøpmann refererte til i 965, har over 1000 fredede historiske minnesmerker, mange av dem vakre eksempler på både gotisk, renessanse og barokk byggestil. Byen er delt i to av byens stolthet, elven Vltava, og igjen bundet sammen av den verdenskjente Karlsbroen fra 1357.

Sentrum av Praha er relativt lite, så det aller meste er tilgjengelig til fots dersom man bor sentralt. Vi legger stor vekt på at programmet har en rød tråd med enklest mulig logistikk – for maksimal utnyttelse av deres gruppereise!

Praha bugner av severdigheter

Noe av det første man ser ved en gruppereise til Praha, er den ruvende slottshøyden fra år 880 vest for elven Vltava. Dette er det største slottskomplekset i verden med et areal på over 70,000 kvadratmeter. Her er mange flotte severdigheter som kronjuvelene, St. Vitus katedralen, St. George basilikaen, det gamle- og nye kongelige palasset for å nevne noe.

For å komme fra slottshøyden til østsiden av Vltava kan gå på den verdenskjente Karlsbroen fra 1357. Broen går rett inn i gamlebyen med sine trange, brosteinsbelagte gater og smug med restauranter, barer, puber og suvenirbutikker tett i tett. Den imponerende astronomiske klokken fra 1400-tallet finnes på veggen til rådhuset på imponerende og livlige torget, Staroměstské Náměstí. Her finnes også den kjente Týnkirken som karakteriseres med sine to tårn. Herfra er det  også bare noen steinkast til neste kjente torg, Wenceslas Square, og til handlegaten Pařižka som er Prahas svar på New Yorks Fifth Avenue.

Gode shoppingmuligheter i Praha

På en gruppereise til Praha kan man få kjøpt det meste. Her finnes utallige krystall-, souvenir- og gavebutikker nærmest over hele byen, samt mange kunst- og antikvitetsforretninger. Gaten Pařižka som ligger like ved torget i gamlebyen, er den mest eksklusive handlegaten i Praha. Gode kjøp gjør man med all sannsynlighet ikke her, men gaten er både fin og fascinerende.

Det finnes en rekke markeder i Praha. Mest kjent er det flotte julemarkedet som holder til på torget, Staroměstské Náměstí i desember. Markedet finnes ved Karlsbroen har et stort utvalg av kunst, smykker, malerier og fotografier. ”Kinamarkedet” er det største markedet på 10.000 m2, og her kan man få kjøpt alt fra frukt og klær (vær obs på kopier av merkevarer) til møbler og biler.

God og mett - og utørst i Praha

Tsjekkisk øl er av verdens beste, og Prahas restauranter er mange og varierte. Denne kombinasjonen gjør deg garantert både mett og utørst ved en gruppereise til Praha. Ofte!

I Praha kan man spise på alt fra elegante restauranter belønnet med Michelin stjerner, til uformelle mikrobryggerier som serverer velsmakende tsjekkisk mat i store porsjoner. Vi har god oversikt over hva som finnes, og vil foreslå de restaurantene som passer både budsjett og formål på deres gruppereise.

For de som er interessert kan det nevnes at nattelivet i Praha er livlig. Barene og nattklubbene våkner til liv når restaurantene lukker dørene. Nattklubbene svarer med å lukke sine dører omtrent når restaurantene igjen åpner sine.

Hva kan man gjøre i Praha?

Vi kan arrangere en rekke aktiviteter og utflukter på deres gruppereise til Praha. Klassiske utflukter som guidede byvandringer og guidet rundtur på slottshøyden er populære, gjerne i kombinasjon med å leie en privat trikk med underholdning og et glass Sekt. Guidet lunsj- eller middagscruise på Vltava er også populært og fint.

Av mer aktive opplevelser kan Praha by på Europas lengste gokartbane, stridsvognkjøring, skytekonkurranse, kokkekurs, dragebåtløp, paintball og mye mer. Dersom dere ønsker å bli litt mer utfordret, kan kanskje mer utspekulert rebusløp (James Bond) eller et Oscar event være interessant (lage film).

For firmaer kan vi for eksempel arrangere utflukt til Skodafabrikken, tilrettelegge generelle bedriftsbesøk eller søke om å få se produksjonslinjene på øl- og sektbryggerier.

Kart