Gruppereiser til Riga

Ultramoderne og klassisk middelalderby

Perfekt destinasjon for neste gruppereise!

Riga har blitt et stadig mer populært reisemål og er en herlig destinasjon for en gruppereise. Latvias hovedstad byr på brede avenyer, rikt kulturliv, fantastisk shopping og vakker arkitektur. Besøk den gamle hansabyen og la deg sjarmere av Rigas deilige atmosfære!

Ultramoderne og klassisk

Riga er en by i endring, hvor det ultramoderne blandes med ulike stilarter som strekker seg helt tilbake til middelalderen. Arkitekturen er en opplevelse i seg selv. «Tre brødre» er et must å se for den arkitektinteresserte. Disse gamle trehusene er spesielt godt bevart og stammer fra tre ulike stadier i byens arkitektoniske epoker. Trehusene ligger Maza Pils gate, en gate med noen av Rigas vakreste bygninger.

Gamlebyen huser mange av Rigas vakreste severdigheter. Opprinnelig bærer gamlebyen preg av middelalderarkitektur med spennende innslag av gotisk arkitektur, barokk arkitektur og Art Nouveau-stilen som Riga er verdenskjent for. Sørvest for gamlebyen finner du Europas nest største marked, Rîgas Centrâltirgus. Opplev det yrende livet, de mange spennende luktene og bodene som ligger i fem store hangarer fra 1930-tallet. Et must å oppleve på gruppereisen.

Opplev Frihetsmonumentet fra 1935 eller besøk St. Peters kirken, en av storbyens vakreste bygninger. Ta heisen opp til 72 meters høyde og nyt utsikten!

Passer for den festglade og den shoppinggale

Riga har ikke bare vakre bygninger og fantastiske spa. Byen har et bredt utvalg av butikker og et pulserende natteliv.

Til vennlige priser er byen det perfekte utgangspunktet for den som elsker å shoppe. Butikkene ligger nær hverandre og det er en rekke butikker og kjøpesentre. Foruten det store markedet er kjøpesentrene Stockman og Origo, liggende rett ved siden av hverandre, ypperlige for shopping. Det er i området rundt gamlebyen og i gaten Audejude fleste butikkene ligger. I tillegg til de store internasjonale kjedene har Riga ravsmykker, lintøy og håndverk av utmerket kvalitet.

Utelivet er best på fredager og lørdager, men da er det til gjengjeld god stemning i byen. Prøv den latviske spesialdrinken med rigabalsam. Det er nok å velge i av nattklubber, puber og barer. Her finner man noe for enhver smak, alt fra klassiske puber til utesteder som spesialiserer seg på rock, kabareter og hipstersteder.

Det beste av Riga

På en gruppereise til Riga kan man virkelig spise godt. Restaurantene er kjent for sin gode mat og prisene er cirka halvparten av norske priser. Prøv ekte latvisk mat bestående av svinekjøtt og poteter, eller nyt de mange rettene som er russiske. Glem heller ikke å drikke te, en elsket drikk i Latvia. Riga har massevis av hyggelige tehus hvor du kan nyte ekte te i rolig omgivelser.

Intet besøk i Riga uten en eller flere spabehandlinger. Byen er kjent for sine lange spatradisjoner og det tilbys mengder av spa- og kurbehandlinger til svært rimelig priser. Et av de mest anerkjente spastedene er Jurmala. Cirka er halvtimes togtur utenfor Riga finner du denne perlen med flere hundre års erfaring. En deilig avveksling som bør prøves i løpet av gruppereisen.

Kart