Gruppereiser til Stockholm

Nordens Venezia

La en gruppereise til Stockholm imponere deg!

Sveriges hovedstad Stockholm er et godt valg for en gruppereise. Den pulserende storbyen har fantastisk shopping, gode restauranter og masse å oppleve. Besøk de mange designbutikkene, nyt en deilig lunsj på en av de mange kafeene eller ta deg en fergetur til en av Stockholms 14 øyer.

Nordens Venezia

Stockholm blir av mange kalt for «Nordens Venezia» på grunn av sine mange broer og kanaler. Hovedstaden er delt opp i ulike bydeler, alle med særegen sjarm. Bydelen Östermalm er den mest snobbete og glamorøse og har en rekke kule utesteder og butikker. Södermalm regnes som svenskenes svar på Grünerløkka med en rekke hippe og urbane spise- og shoppingsteder. I Gamla Stan finner du de fleste historiske bygninger.

Svært gode shoppingmuligheter

Rundt Sergels Torv og Drottninggatan finner du de fleste kjedebutikkene. I Biblioteksgatan ligger designerbutikkene på rad og rekke, og de to store varemagasinene NK og Åhlens, har det meste.

Flust av mat,- utelivsopplevelser

Stockholm kan by på mat fra alle verdenshjørner og i alle prisklasser. Den tradisjonelle svenske maten skiller seg ikke vesentlig fra den norske, men det er en rekke restauranter som tilbyr det beste fra det svenske kjøkken. Restauranten Gondolen med utsikt over hele Stockholm er vel verdt et besøk, og i området rundt Gamla Stan finnes det mange gode restauranter.

Utelivet i Stockholm er variert og passer for de fleste. I området rundt Stureplan finner man de mest hippe og trendy utestedene, mens man på Söder finner mange hyggelige barer. Som den storbyen Stockholm er, finnes det et bredt utvalg av alt fra store utesteder til små, intime jazzklubber og puber.

Kulturbyen Stockholm

Stockholm er det perfekte utgangspunkt for den som søker kulturopplevelser på gruppereisen. Museet Fotografiska er et av verdens største utstillingssteder for fotografier og regnes som et must. Det kjente tivoliet Gröna Lund og Vasamuseet finner du på øya Djurgården. Vasamuseet med det verdenskjente skipet fra 1600-tallet er en prakt i seg selv, og må oppleves.

Stockholmsoperaen, bygget i perioden mellom 1889 til 1898 ligger praktfullt til ved Gustaf Adolfs Torg. Stockholm og de mange øyene rundt, oppleves best fra båt. Nyt den vakre skjærgården fra en av de mange sightseeingbåtene eller besøk kongefamiliens private residens, Drottningholm slott.

Kart