Gruppereise til Tallinn

En livlig og sjarmerende middelalderby

Tallinn – et godt valg for gruppereisen!

Hovedstaden i Estland bugner av flotte attraksjoner og passer godt for en gruppereise. Havnebyen Tallinn byr på massevis av elegante kafeer, vennlige priser, fantastiske shoppingmuligheter og et hav av flotte severdigheter.

Vakker middelalderbebyggelse

Tallinn er på UNECOS liste over verneverdige steder på grunn av sin vakre middelalderbebyggelse. Med sin 2,5 kilometer lange ringmur, nydelige brosteinsbelagte gater og flott arkitektur er gamlebyen en attraksjon i seg selv. På gruppereisen må man få med seg verdens eldste apotek, det vakre torget og idylliske smug, alle lokalisert i gamlebyen.

Som mange andre europeiske storbyer har Tallinn er rekke vakre kirker og katedraler, den Russisk-ortodokse Aleksander Nevsky-katedralen og St. Nikolaskirken er begge verdt et besøk i løpet av gruppereisen. Det nydelige slottet Toompea Citadell regnes som Tallinns mest bemerkelsesverdige bygning og er et must. Gå heller ikke glipp av Tallinns mange museer.

Ønsker man å skjemme seg litt bort i løpet av gruppereisen er Tallinn rik på deilige spa. Tallinn er en av Europas beste spabyer med et rikt utvalg spasentre og hoteller til rimelige priser.

Handleglede

Tallinn blir av mange regnet som et antikk-mekka. Her kan man virkelig gjøre gode kupp i løpet av gruppereisen. De mange antikkbutikkene har masse porselen, krystall og glass og samlinger av russisk-ortodokse ikoner fra som stammer tilbake til 1700-tallet. Også håndverksprodukter er Tallinn spesielt gode på. Den beste kvaliteten finnes i spesialbutikker rundt gaten Katariina Käik i gamlebyen.

Ønsker man mer moderne shopping er Etslands nyeste kjøpesenter Viru Keskus vel verdt et besøk. Rett i nærheten finner du også Tallinna Kaubamaja, et typisk sovjetisk kjøpesenter som skiller seg fra mer tradisjonelle sentre. Det største shoppingsenteret Kristiine Keskus, liggende utenfor bykjernen, er også populært.

Spennende smaker

Det tradisjonelle estiske kjøkkenet byr på mange spennende smaker. Kjøkkenet består av grillet lam, svin, okse, villsvin og for den ekstra eventyrlystne serveres det flere steder også bjørnekjøtt! Et besøk på Pierre Chocolaterie er et must for sjokoladeelskeren, her kan man nyte deilige praliner eller varm sjokolade i kafeens bakgård som stammer fra 1200-tallet.

For de som er på jakt etter kulinariske opplevelser fra øverste hylle vil Tallinn garantert overraske. Her ligger gourmetrestaurantene som perler på en snor med priser på linje med en tur på Egons i Norge. Tallinn vil imponere med alt fra den estiske gourmetrestauranten Ö, som kun bruker sesongens råvarer, til asian-fusion restauranten Chedi som ble utviklet med hjelp fra Michelin restauranten Hakkasan i London. Om ikke det er nok, kan du oppleve russisk-fransk gourmetfusion hos utrolige Tschakovski, eller om seilskuter, pirater og akvarie med hai er mer deres stil, vil Korsaar gi deg en gourmetopplevelse i unike lokaler.

For den øl- og vinglade er Tallinn det perfekte reisemål. Det finnes en rekke koselige kroer med god estisk øl og mange vinkjellere med en flott vinliste og historie i veggene.

Kart