Gruppereise til Firenze og Toscana

Inspirerende, deilig og vakkert!

Gruppereiser til den italienske perlen, Toscana!

Middelhavsperlen Toscana er den perfekte destinasjonen for en gruppereise. Landskapet er vakkert med sine grønne åser, olivenlunder, pinjetrær og vinranker. Regionen er kjent for sine velstående jordbruksområder med dyrking av blant annet av oliven, grønnsaker, frukt og vin.

Toscana er det perfekte reisemålet for en gruppereise hvor fokuset ligger på gode mat- og vinopplevelser, kunst og kultur. Blant de mange nydelige byene som ligger i regionen er Firenze, Pisa og Lucca alle verdt et besøk.

Firenze - Den perfekte by

Inndelt i ti provinser er Firenze regionens største by, beliggende i den nordlige delen. Byen har et deilig klima året rundt og har en sjarmerende atmosfære. Ikke uten grunn omtales Firenze ofte som «den perfekte by».

Toscanas hovedstad betegnes som «renessansens sentrum» og har mengder av vakre kirker og museer. På gruppereisen er det mye å se og oppleve i denne vakre byen. Klokketårnet, designet i 1334, byr på flott utsikt, og kirken Basilica di San Lorenzo fra 1400-tallet har interiør laget av blant annet Michelangelo. I Firenze ligger også Europas fjerde største kirke, Santa Maria del Fiore med fantastiske fresker og nydelig utsikt fra toppen.

Langs broen Ponte Vecchio ligger noen av Firenzes beste gullsmedbutikker, og byen er kjent for godt håndverk. Her finner man lærvarer, smykker og matvarer av ypperste kvalitet. Nyt ekte, italiensk pizza eller et deilig glass vin på en av Firenzes mange kafeer og restauranter.

 

Verdenskjente Pisa

Det skjeve tårnet i Pisa er verdenskjent og trekker mengder av turister hvert år. Tårnet begynte å bli skjevt allerede i 1173 og står bak katedralen på Campo dei Mirracolli. Pisa har langt mer å by på det skjeve tårnet. Det flotte torget Piazzia dei Cavalieri med Palazzo della Carovana er fint å besøke i løpet av gruppereisen.

Pisa har to handlegater som går på hver sin side av broen Ponte di Mezzo. Corso Italia er den nyeste og mest moderne gågaten med massevis av butikker. Gå heller ikke glipp av muligheten for å kjøpe deilig, italiensk skinke, kaffe eller olivenolje.

 

Idylliske Lucca

La deg sjarmere av den koselige byen Lucca, nord for Pisa, på gruppereisen. Den lille byen har vakre pittoreske gater med koselige kafeer. Piazza Napoleone og Piazza San Michele er blant de største attraksjonene. I hovedgaten Via Fillongo finens det en rekke butikker og mange hyggelige spisesteder.

Området rundt Lucca regnes for å produsere noen av de beste olivenoljene i Italia. Her kan man nyte de beste smakene fra det toskanske kjøkken eller smake på de mange deilige vinene som produseres i området.

Kart