Gruppereise til Vilnius

Europas best bevarte hemmelighet?

Gruppereise til sjarmerende Vilnius

Litauens hovedstad Vilnius er kjent som Nord-Europas grønneste storby. Byen er rik på kultur, flotte arkitektoniske bygninger, stemningsfulle smug og pulserende liv. Den vakre byen med sine mange severdigheter, kultur og spamuligheter gjør Vilnius til et utmerket valg for en gruppereise.

Vakker middelalderby

Gamlebyen i Vilnius er Nord-Europas største middelalderby. Her finner man storslagen arkitektur, kafeer, gallerier og butikker. I gamlebyen er den fantastiske katedralen, Vilnius slott og St. Anne-kirken blant de mange severdighetene man kan oppleve. I løpet av reisen er man nesten garantert å krysse over Katedraltorget som i århundrer har vært et viktig samlingspunkt for Vilnius befolkning.

Vilnius har vært et av de mest betydningsfulle jødiske samfunnene i Europa. Av den grunn er jødekvartalene i Vilnius et historisk område å rusle rundt i. Det jødiske museum og KGB-museet er begge verdt et besøk for den historieinteresserte. KGB-museet gir deg muligheten til å besøke torturkamrene, de små cellene og eksekusjonskjelleren.

Restaurant- og handleopplevelser

De fleste restaurantene i Vilnius ligger sentralt i gamlebyen. Mulighetene er mange, alt fra rimelige spisesteder til eksklusive restauranter. Som regel er prisnivået veldig vennlig sammenlignet med norske priser. For den tøffe må middelalder-restauranten Lokys oppleves, her kan man smake både bever, villsvin og bjørn! I det 325 meter høye TV-tårnet kan du spise middag med panoramautsikt over hele byen.

Pilies Street med sitt unike utseende er den livligste gaten i Vilnius. Her bugner det av kunst, gaver, ravsmykker og lintøy. Vilnius er ikke en klassisk shoppingby, men har både kjøpesentre og de fleste store kjedebutikkene. Cirka ti minutter fra sentrum med taxi finner du Litauens største kjøpesenter, Akropolis.

Rikt kulturliv!

Vilnius har et rikt og variert uteliv. Her kan man velge mellom trendy barer, en rekke kasinoer og nattklubber til tradisjonelle litauiske barer. Gamlebyen er særlig om sommeren sydende av festglade mennesker.

Den bohemaktige bydelen Uzupis er spennende å besøke på gruppereisen. Bydelen preges av de mange kunstnerne som bosatte seg her på 1980-tallet og er i dag et område med svært mange gallerier, særegne kafeer og spennende butikker.

Kart