Gruppereiser til Warszawa

La deg forføre av Stare Miasto

Gruppereise til Polens perle!

Polens hovedstad Warszawa er en fascinerende og spennende by å besøke på gruppereisen. Hovedstaden har rimelige priser, vakre bygninger og en spennende historie. Byen har i århundrer vært et viktig midtpunkt for kultur, vitenskap og politikk. Fortsatt har byen et rikt kulturliv og majestetisk arkitektur.

Historiske Warszawa

Warszawas historie er svært spennende, særlig for den historieinteresserte. Besøk fengselet Pawiak i løpet av gruppereisen. Fengselet et restaurert som et minnesmerke over grusomhetene som fant sted under andre verdenskrig og har i dag bilder og rekonstruerte celler.

Den vakre gamlebyen Stare Miasto står på UNECOs verdensarvliste. Området, opprinnelig fra 1400-tallet, ble totalødelagt under tyskernes inntog under andre verdenskrig. De senere år har området blitt bygget opp igjen og er i dag et hyggelig område med særegen arkitektur og sjarmerende gater. Idyllisk liggende til ved elven Wisla kan man nyte et måltid på et av de mange spisestedene.

Shopping i Warszawa

Storbyen er rik på shoppingmuligheter. Zlote Tarasy er et relativt nytt kjøpesenter med massevis av internasjonale merkebutikker, i tillegg til en jazzklubb og kino. Kjøpesenteret Arkadia, regnet som det største kjøpesenteret i Sentral-Europa, strekker seg over fem etasjer og har et godt utvalg av butikker. På Galeria Mokotow kan du finne mengder av merkebutikker i tillegg til et bredt utvalg av spisesteder. I Warszawa kan man dessuten finne kunst- og håndverk av god kvalitet. Gå heller ikke glipp av Europas største utendørsmarked, Det Russiske Markedet.

Livlig uteliv og gode matopplevelser

Utelivet i Warszawa er i aller høyeste grad livlig! Med åpningstider utover de små nattetimer bør det være mulig for alle og enhver å ha en hyggelig kveld. Enten man liker brune puber, hyggelige barer eller trendy nattklubber har Warszawa noe å tilby. I Gamlebyen finner du et rikt utvalg utesteder.

Det polske kjøkken kan minne om det tsjekkiske. Tradisjonell polsk mat består i hovedsak av svinekjøtt, pølser, poteter, brune sauser og utallige supper. Porsjonene er solide og ofte rimelige for den norske lommeboken. Ønsker man derimot ikke polsk mat har Warszawa det meste av det internasjonale kjøkken. Vær oppmerksom på at vin ikke er en like utbredt drikkevare i Polen som i andre europeiske storbyer. Derimot finner du mye godt øl til svært vennlige priser.

Mye å oppleve

Den vakreste parken i Warszawa er uten tvil Lazienki park. Med små innsjøer, stier og en avslappende atmosfære er parken et deilig avbrekk fra den livlige storbyen. Ved Saskiparken finner du den flotte historiske bygningen som huser Warszawas eldste kunstgalleri. Nasjonalgalleriet har både polske og internasjonale utstillinger. Vel verdt et besøk på gruppereisen!

Få også med deg Wilanow-slottet. Slottet fra 1600-tallet, omgitt av en park på over 43 hektar, er i dag et museum og er omgitt av en rekke nydelige hager. Rynek Starego Miasta, gamlebytorget, regnes som Warszawas hjerte. Dette idylliske torget er bevart slik det så ut på 1600-tallet og er eventyraktig vakkert.

Kart